Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Задушава се в зехтин. След което към него се прибавят чушките - измити, почистени и нарязани на едри ивици.
Добавя се и пасираният чесън, след което се оставят да се запържат за около 2-3 минути.
Добавяме обеления и нарязан на ситни кубчета домат, разбъркваме и оставяме да омекнат зеленчуците като затворим тигана с капак и ги оставим да се задушат хубаво.
Когато зеленчуците са омекнали и сготвени добавяме изварата и настърганото сирене, разбъркваме отново и оставяме така да се запържи всичко за още 2-3 минути, като не поставяме капака отгоре.
Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и няколко стръка копър. Ако обичате люто може да добавите и люта чушка.
Така приготвената разядка е чудесна за консумация топла върху препечен хляб или брускета. Да ви е сладко!