Нисковъглехидратна руска салата

23/10/2019
"Не искаме да споменаваме напразно името божие, но тази нисковъглехидратна руска салата е .. О, боже ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 369
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, няколко думи за вкуса на нисковъглехидратната руската салата. Изключително лека и приятна консистенция. Количеството на отделните продукти е балансирано и вкусът е чудесен. Карфиолът прекрасно се свързва с ароматите от зеленчуци и шунката или в случая мортаделата и се допълват много добре.

Първо, сварявате карфиола и морковите за 10-12 минути. Морковите не се разваряват - трябва да останат по-твърди. Грахът се измива и слага в цедка, за да се отцеди от водата. Ако е замразен - се измива, докато се размрази добре.

Краставичките срязвате на две по дължината и също оставяте да се отцедят. Нарязвате на дребни кубчета краставичките и морковите, шунката и се поставят в голяма купа, която предвидливо трябва да събере всички продукти.

Нарязвате розичките на карфиола също на дребни късчета. Прибавя се отцеденият грах и майонезата. Посолявате на вкус и разбъркватe внимателно, като загребватe от дъното и се поставятe отгоре.

Купата се покрива със свежо фолио (или капак) и прибира в хладилник за поне 1 часа.

Колкото повече стои и охлажда - толкова по-вкусна става.

Майонезата:

Поставяте в купа яйцето, изливате шарлана и пасирате с издърпване леко нагоре. Готова е за секунди майонезата, лесно и здравословно. По желание можете да добавите щипка сол и лимон.

Изключително вкусна руска салата! Опитайте моята рецепта!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар