Кавърма с гъби в гювеч

24/10/2019
"Кавърма с гъби, сервирана в гювеч - неустоимо вкусна, за цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 499
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сварете месото за половин час.

Нарежете лука на дребно, морковите - на колелца, гъбите - на филийки, а чушките - на кубчета. Запържете ги в малко мазнина.

Добавете червения пипер. Запържете за няколко минути.

Добавете доматите, които предварително сте настъргали, а малко след това и бялото вино. Сложете малко от бульона и варете на слаб котлон до готовност на зеленчуците.

Прехвърлете кавърмата в гювеч.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете 30 мин. Извадете, натрошете сиренето, ръснете с кашкавал и счупете яйцата.

Върнете във фурната и печете до готовност кавърмата с гъби в гювеч.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар