Начин на приготвяне
Първо, започнете с чушките. Изпечете ги и ги обелете. Може да ползвате и консервирани печени чушки.
Почистете праза и гъбите и ги нарежете.
Нарежете и свинското месо на хапки.
В дълбок тиган или тенджера загрейте олиото и свинската мас. Запържете месото до зачервяване, като бъркате периодично.
Извадете месото и го сложете на дъното на глинен съд.
В същата мазнина запържете праза за 7-8 минути, докато омекне. След това прибавете чушките и гъбите. Запържете и тях за няколко минути, докато всичката течност се изпари и остане само на мазнина.
Прибавете подправките и сол на вкус. Добавете и 1 ч.ч. гореща вода.
Оставете на котлона за 5 минути и след това прехвърлете кавърмата в глинения съд при месото.
По желание сложете и 1-2 люти чушки в кавърмата със свинско и праз в гювеч.
Печете свинската кавърма в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час, до готовност на месото.
Поднесете ястието топло, придружено с чаша червено вино.
Добър апетит!
Коментари