Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с праз и гъби

Пилешка кавърма с праз и гъби

Пилешка кавърма с праз и гъби
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пилешка кавърма с праз и гъби - любимо ястие за любителите на мръвката, което може да сервирате с любимо питие и да се насладите бавно на всяка хапка."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • олио
  • лук - 1 гл.
  • праз - 1 стр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • печурки - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • домати - 80 мл смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за кавърмата се нарязва на късчета и се запържва в сгорещена мазна.

Обикновеният лук се нарязва на полумесеци, праз лукът на колелца, гъбите на шайби, а чушката на кубчета.

Когато месото започне да побелява, се добавят нарязаните зеленчуци. Разбъркват се на няколко пъти и когато започнат да омекват, се налива се малко бяло вино.

Добавят се сол на вкус, дафинов лист, червен и черен пипер. След като се изпари алкохолът, се слагат смлените домати.

Пилешката кавърма с праз и гъби се готви, докато остане на мазнина, след което е готова за сервиране.

Вижте също важни съвети как се прави автентична кавърма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: