Дроб кавърма с гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Дроб кавърма с гъби
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ястие, взето от златната книга с най-вкусните български рецепти"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 400 г
  • лук - 3 - 4 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. печени
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на кубчета. Накиснете го в прясно мляко за 1 час. Измийте, отцедете и оваляйте кубчетата в брашно. Изпържете ги в малко сгорещена мазнина за кратко.

Извадете дроба и в същата мазнина запържете лука, нарязан на полумесеци и чесъна. След това добавете чушките и нарязаните гъби. След няколко минути добавете настърганите домати и върнете дроба в тигана.

Прибавете подправките и оставете ястието да се готви до омекване на зеленчуците (трябва да остане почти на мазнина).

Сервирайте кавърмата топла, поръсена с магданоз или пресен зелен лук.

Дроб кавърмата с гъби е супер вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: