Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кавърма»Кавърма с гъби в гювеч

Кавърма с гъби в гювеч

Кавърма с гъби в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
24/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Кавърма с гъби, сервирана в гювеч - неустоимо вкусна, за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • магданоз
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • сирене
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сварете месото за половин час.

Нарежете лука на дребно, морковите - на колелца, гъбите - на филийки, а чушките - на кубчета. Запържете ги в малко мазнина.

Добавете червения пипер. Запържете за няколко минути.

Добавете доматите, които предварително сте настъргали, а малко след това и бялото вино. Сложете малко от бульона и варете на слаб котлон до готовност на зеленчуците.

Прехвърлете кавърмата в гювеч.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете 30 мин. Извадете, натрошете сиренето, ръснете с кашкавал и счупете яйцата.

Върнете във фурната и печете до готовност кавърмата с гъби в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: