Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хепи сандвичи със риба тон

Хепи сандвичи със риба тон

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Хепи сандвичи със риба тон
Снимка: Ivelina
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Организирайте с приятели си хепи тайм - вкъщи или сред природата, и ги изненадайте с оригинални хепи сандвичи с риба тон"

Необходими Продукти

  • хлебчета - 3бр. панино рустик
  • риба тон - 200 г /1 консерва/
  • яйца - 2 бр.
  • краставици - 100 г
  • чери домати - 6 - 8 бр.
  • копър
  • лучена трева - или зелен лук
  • кашкавала - 80 г майонеза на вкус или 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете яйцата в касерола със студена вода. Сварете яйцата за около 10 минути от момента, в който водата започне да ври. Извадете яйцата и ги охладете в студена вода.

Поставете рибата тон в купа, намачкайте я с вилицата. След това добавете нарязвате на ситно копър и лучена трева и разбъркайте.

Нарежете хляба хоризонтално и извадете част от хляба отвътре (като лодка, която да държи всички съставки да не се разсипят при сглобяването).

Намажете майонеза и горчица върху долната половина на хляба. Добавете нарязани чери домати, нарязани яйца, нарязан кашкавал, нарязани краставици.

Намажете майонеза и на горната част на хляба, сглобете сандвича и увийте със стреч фолио;

Поставете сандвича между два листа хартия за печене и поставете нещо тежко отгоре, за да ги натегнете. Поставете ги в хладилника за поне 3-4 часа или за една нощ.

Извадете от хладилника и отрежете краищата на хляба и опаковайте сандвичите за пикник.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: