Сос Неаполитана

Сос Неаполитана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Повикайте Италия при себе си със всяка чиния, която поднасяте със сос Неаполитана"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • захар - щипка
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, изчистете и измийте зеленчуците.

Нарежете ги на дребни парчета.

Загрейте зехтина в малка тенджера. Сложете първо лука и го запържете, докато промени цвета си.

Добавете и останалите зеленчуци. Запържете добре и тях.

Измийте доматите и ги настържете. Добавете и тях, а след малко сипете в доматения сос и подправките.

Варете на слаб огън до готовност на соса Неаполитана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: