Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Класическа пица Неаполитана

Класическа пица Неаполитана

MarianeMariane
Джедай
5611k
Класическа пица Неаполитана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • май - 15 г прясна
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 1 1/2 с.л.
  • за плънката
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 1 1/2 ч.ч. нарязани, отцедени
  • риган - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 6 с.л. хладка вода и я оставете 10 минути, докато се активира. Сложете брашното в купа, направете по средата кладенче и сложете вътре солта, маята и зехтина.

Омесете меко тесто, като при нужда може да добавите малко хладка вода. Оставете тестото да втаса 2 часа на топло.

Междувременно запържете доматите за 5 минути в загрятия зехтин, заедно с тънко нарязания чесън.

Разстелете тестото, сложете го в предварително намазнена тавичка, разпределете отгоре доматения сос, подправете и печете около 15-20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

По желание може да добавите парчета моцарела или др. вид сирене.

Опитайте още: Пица Маргарита, Лангош - унгарска пица, Неаполска пица, Пица Фрици, Пица Пеперони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена
Албена
Само от мая и брашно няма как да стане тесто .... къде е водата и колко се слага ? Оправете си рецептата !
15.07.2015 00:54
1