Начин на приготвяне
Разтворете маята в 6 с.л. хладка вода и я оставете 10 минути, докато се активира. Сложете брашното в купа, направете по средата кладенче и сложете вътре солта, маята и зехтина.
Омесете меко тесто, като при нужда може да добавите малко хладка вода. Оставете тестото да втаса 2 часа на топло.
Междувременно запържете доматите за 5 минути в загрятия зехтин, заедно с тънко нарязания чесън.
Разстелете тестото, сложете го в предварително намазнена тавичка, разпределете отгоре доматения сос, подправете и печете около 15-20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
По желание може да добавите парчета моцарела или др. вид сирене.
Опитайте още: Пица Маргарита, Лангош - унгарска пица, Неаполска пица, Пица Фрици, Пица Пеперони.
Коментари