Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Неаполитанска палачинка

Неаполитанска палачинка

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
2468211
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дайте ни на нас такива палачинки, с такава плънка и не ни търсете изобщо"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • Плънка
  • гъби - 300 г нарязани
  • лук - 1 глава
  • кайма - 1 пакетче (250 г)
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1/2 пакет
  • кашкавал - 150 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер. Прибавя се прясното мляко, брашното и солта. В правоъгълна тава се разтопява половин пакетче масло. Изсипва се тестото. Пече се до кафяв цвят на 250 градуса.

Докато се пече палачинката се прави плънката. В тиган с малко масло се задушават гъбите и ситно нарязания лук.

Малко като се позадуши се слага каймата, 1 супена лъжица брашно и малко вода. Пържи се докато каймата е готова.

Изважда се палачинката и още докато е гореща в единия край се слага плънката /в тесния/. Завива се на руло. Отгоре се ръси с настърган кашкавал. Запича се до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: