Начин на приготвяне
Първо си пригответе крема за вкусните мини тортички.
Подгответе купа от неръждаема стомана, която да се побере в по-голяма тенджера, така че да има пространство от няколко пръста между дъното на купата и дъното на тенджерата. Изсипете вода и я оставете да по покъкри.
Междувременно разбийте жълтъците в купа със захарта, докато се смесят добре. Поставете купата над водата и разбърквайте, докато жълтъци се затоплят за около две минути. Добавете разтопения шоколад и ликьора Амарето, продължавайте да бъркате, докато сместа се сгъсти и започнете да виждате дъното на купата, когато бъркате. Изсипете в друга купа със студена вода, да се охлади за 10 мин.
Разбийте студената сметана. След това добавете към крема. Разбийте с телена бъркалка до пухкавост маскарпонето (за минута) и добавете към крема . Разделете в две купички сместа, като сложите в едната купичка натрошените бисквитки амарети напръскани с ликьор Амарето и бадемови ядки.
Разбъркайте крема да се смесят съставките. В другата купичка сложете настъргана кора на портокал и разбъркате. Оставете в хладилник, докато приготвите шоколадовите форми.
Пригответе шоколадовата основа за тортите. Разтопете на водна баня шоколадите в купички, без да ги смесвате .
Вземете силиконова форма за по големи мъфини. Изсипете първо по 1 с. л. от шоколадa. От двата вида шоколад. Направете основа от млечен и черен шоколад. Разстелете с лъжичка по дъното и стените на формите.
Изчакайте да се стегне шоколадът и повторете с измазването още веднъж, така шоколадовите форми за тортичките стават по стабилни и много лесно се вадят от силиконовата форма. За по-бърз резултат поставете формата във фризер за две минути и повторете с измазването.
Извадете кремчетата от хладилника и напълнете формите за тортичките първо с крема амарети и ядки след това с портокаловия крем. Когато напълните формите, изсипете върху всяка разтопен шоколад. Разнесете с лъжичка да се затвори формичката и кремът да остане в нея при обръщането. Оставете във фризера или хладилника, докато се стегне шоколадът, и извадете тортичките от силиконовите форми.
Декорирайте с бял шоколад. С четчица нанесете златното прахче. Поставете върху тортичките по едно плодче физалис.
Така приготвени тортичките Амарети са с възхитително богат, но и деликатно елегантен вкус.
Можете да ги поставите в кутия във фризера и да сервирате като сладоледено изкушение.
Надявам се да ви хареса моята авторска рецепта, която можете да видите само в Gotvach.bg
Коментари