Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини Торти»Шоколадови мини тортички Павлова

Шоколадови мини тортички Павлова

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Шоколадови мини тортички Павлова
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"А вие с какви лакомства бихте декорирали вашите мини тортички?"

Необходими Продукти

  • ядки - 80 г
  • черен шоколад - 150 г
  • белтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 350 г
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 300 г
  • маскарпоне - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава изпичаме 80 г ядки: орехи, бадеми, пекан или каквито обичате. Счукваме ги на ситно.

На водна баня разтопяваме 150 г черен шоколад. Махаме купата и оставяме да се охлади, но не да се втвърди.

В напълно суха купа слагаме 5 белтъка, като внимаваме да не падне и капчица от жълтъците, иначе няма да се разбият белтъците. Разбиваме с миксера, като постепенно добавяме 350 г пресята пудра захар.

Разбиваме до получаване на твърди връхчета на бъркалките. Добавяме 2 ч.л. царевично нишесте и 2 ч.л. сок от пресен лимон. Разбъркваме още 1-2 минути.

Върху сместа изсипваме равномерно разтопения шоколад и поръсваме с половината от ядките.

Върху хартия за печене в тава с лъжица слагаме от крема и оформяме малки тортички, като издърпваме нагоре да се получат връхчета. В средата правим кладенче, там ще поставим крема с маскарпоне. Поръсваме с останалите ядки и печем в предварително загрята фурна на 120°C за час.

През това време приготвяме крема за торта Павлова: Загряваме 200 мл сладкарска сметана и с нея заливаме 300 г черен шоколад. Разбъркваме до пълното стопяване на шоколада.

Оставяме да се охлади и прибираме в хладилника да стегне. Разбиваме, добавяме 250 г маскарпоне и разбиваме до получаване на пухкав крем.

В изстиналите мини тортички слагаме от крема.

Декорираме тортите Павлова с различни шоколадови изделия: бонбони, пурички, пръчици, шоколади и каквото друго ви хареса.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: