Начин на приготвяне
Смесете бадемите с една четвърт от захарта и смелете в блендер.
Разтопете шоколада в купа на водна баня или в микровълнова фурна.
В друга купа разбийте добре маслото, размекнато на стайна температура, заедно с останалата захар.
Отделете белтъка от жълтъка на яйцето, прибавете двата жълтъка към сместа и продължете разбиването.
Прибавете топлия разтопен шоколад, а после разбъркайте със смлените бадеми.
Разбийте белтъка и много внимателно прибавете към сместа, като използвате шпатула и бъркате отдолу нагоре.
Вземете силиконови форми за кексчета, намаслени и набрашнени. Напълнете три четвърти и печете във фурната на 160°С около 40-45 мин.
Оставете да изстинат извадете от формите, поръсете с пудра захар и украсете по желание.