Начин на приготвяне
В купа сипваме хладка вода, добавят се овесени ядки, настъргана тиква, олио и се разбърква добре. Перата лук се нарязват ситно и прибавяме в купата, заедно с нарязан магданоз.
Овкусяваме със сол, кимион и прибавяме сода за хляб. Накрая сипваме оризово брашно, лъжица по лъжица, и се разбърква на гъста смес.
Гребва се по една супена лъжица с връх и се оформя с ръце като кюфтенце.
Нареждат се в хартиени кошнички за мъфини. Печем в загрята фурна 20-25 минути до златисто, да стегне сместа и се изваждат.
Всяко се поръсва с настъргано сирене чедър и връщаме във фурната да се запече докато се разтопи за 5 минути.
Изваждаме и сервираме топли. Страхотни зеленчукови кюфтенца!