Лапад с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лапад с ориз
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Свежа идея за лека вечеря или бърз обяд - вкусен лапад с ориз в тенджера!"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки (500 г)
  • лук - 1 връзка пресен
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • магданоз - стръкчета пресен
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре лапада.

Накълцайте зеления лук и го запържете в сгорещената мазнина.

След като леко омекне добавете червения пипер, лапада, предварително нарязан на дребно.

Разбъркайте заедно с ориза и водата. Оставете ястието да се вари на слаб огън и накрая овкусете със сол, магданоз и джоджен.

По желание лападът с ориз може да се сипе в тава и да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз правя отгоре паста като за мусака- мляко, яйца, малко брашно.
11.04.2024 12:20
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусна пролетна гозба,браво В къщи се готви повече лапад и по малко спанак - въпрос на вкус !
10.03.2016 07:50
3
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Много вкусно се получи, а и за първи път готвех аз такава манджичка! :D Напомня ми на бабината... :)
01.03.2016 19:48
1
Марс
Марс
Много бърза и лесна гозбичка :) Получи се чудесно, въпреки, че не запържих лука и добавих морков.
01.04.2013 13:32
1
Рони
Рони
Рецептата е супер и става много бързо.
Аз лично мога да предложа нещо:след като заври ястието извадете от огъня и добавете натрошено сирене,разбъркайте го добре.След това поставете ястието в тавичка и отгоре настържете малко кашкавал.Пече се докато се получи златиста коричка.
30.03.2013 18:17
7
1
1
Покажи всички подкоментари