Вегетариански пържени спагети по китайски

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Иноватор
426
13
13
1
02/11/2019
"Хубаво е да знаем, че има и вкусни вегетариански ястия, като тези спагети, например "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • спагети - 400 г
  • муар - 1 шепа, сушени китайски дървесни гъби
  • лук - 1 главичка
  • праз - 2 стръка (включително бялата част)
  • пресен лук - няколко перца
  • лапад - 8 листа
  • спанак - 2 шепи листа
  • манголд - 5 листа, с дръжките
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • джинджифил на прах - ½ ч.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • шарлан - 3 - 4 с.л.
  • соев сос - 1 - 2 с.л. по желание
  • сусамово масло - за поливане (пожелание)
  • вода - 1. 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода с 1 и ½ ч.л. хималайска сол и малко шарлан, сваряваме спагетите заедно с китайските гъби Муар.

Отделно в дълбок тиган с керамично покритие, се задушават в шарлан ситно нарязаните зеленини – лук, праз, спанак, лапад и манголд.

Подправяме с половин лъжичка хималайска сол, лют черен пипер – ½ ч.л., джинджифил на прах – ½ ч.л. и соев сос. Оставяме захлупени с капак за 5 минути.

Прецеждаме през гевгир спагетите и гъбите, и ги прибавяме в тигана. Добавяме още малко шарлан и равномерно разбъркваме със зеленините. Без да захлупваме, при постоянно бъркане, пържим още около 5 минути.

Поднасяме пържените спагети с бамбукови клечки, а порцията сипваме в азиатско блюдо и украсяваме с нарязани перца пресен лук, както и сусамово масло и соев сос – по избор.

Бързи, лесни и вкусни спагети по китайски!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар