Начин на приготвяне
Спагети се сваряват в подсолена вода за 8-10 минути, отцеждат се добре.
В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук, докато омекне, с щипка сол.
Прибавя се каймата, накъсана на парченца, запържва се, докато смени цвета си и сипваме отцедените спагети да се запържат за минута-две, като внимателно се разбъркват, да се смесят продуктите.
Накрая добавяме соев сос и домати от консерва, пасирани на пюре, смесваме продуктите и оставяме отново за минута-две на умерен огън, като непрекъснато се разбъркват, и сваляме от котлона вкусните пържени спагети.
Сервираме пържените спагети с кайма поръсени с лъжица пармезан, при нужда се овкусяват с още малко сол.
Вкусно е, лесно и бързо за обяд!
Коментари