Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода с 1 и ½ ч.л. хималайска сол и малко шарлан, сваряваме спагетите заедно с китайските гъби Муар.
Отделно в дълбок тиган с керамично покритие, се задушават в шарлан ситно нарязаните зеленини – лук, праз, спанак, лапад и манголд.
Подправяме с половин лъжичка хималайска сол, лют черен пипер – ½ ч.л., джинджифил на прах – ½ ч.л. и соев сос. Оставяме захлупени с капак за 5 минути.
Прецеждаме през гевгир спагетите и гъбите, и ги прибавяме в тигана. Добавяме още малко шарлан и равномерно разбъркваме със зеленините. Без да захлупваме, при постоянно бъркане, пържим още около 5 минути.
Поднасяме пържените спагети с бамбукови клечки, а порцията сипваме в азиатско блюдо и украсяваме с нарязани перца пресен лук, както и сусамово масло и соев сос – по избор.
Бързи, лесни и вкусни спагети по китайски!
Чудно Вкусно!