Бисквитена торта Италия

Бисквитена торта Италия3 / 3
02/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Една хапка от тази сочна торта е достатъчна, за да усетите сладостта от живота"

Необходими Продукти

  • бисквити - 220 г Петит Бюр
  • пудинг ванилия - 1 пакет с варене
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • еспресо - 150 мл
  • какао - 2 с.л. тъмно
  • маскарпоне - 200 г
  • коняк - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пудингът, като се загрява 400 мл прясно мляко със захарта. В останалото прясно мляко се разбърква пудингът и сипваме в загрятото прясно мляко.

Разбърква се докато сгъсти и се сваля от котлона.

Прехвърлям в нова купа, по-бързо да се охлади, като се покрива в фолио.

В купа се сипва кафе еспресо, подсладено с малко захар.

Маскаропонето се смесва с лъжица коняк и се разбърква с дървена шпатулка на гладко кремче.

Когато пудингът се охлади се смесва с маскарпоне и разбъркваме на еднородна смес, това е нашето кремче.

В правоъгълна малка тавичка се нарежда един ред бисквити, потопени в кафето за кратко. Покрива се с част от крема и поръсваме с тъмно какао през цедка.

Отгоре се нарежда втори ред бисквити, крем, какао и така се нареждат 4 реда бисквити на височина и два реда по дължина. Завършва се с крем и поръсваме с какао.

Оставя се в хладилника да омекнат добре. Нарязва се на квадрати и сервираме.

Страхотна бисквитена торта за почивните дни! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: