Сръбска бисквитена торта

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска бисквитена торта
Снимка: Veca
1 / 3
31/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Уж обикновена, но на практика е един от най-любимите сладкиши по нашите географски ширини. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 450 г квадратни
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 19 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилова захар - 20 г
  • мляко - 600 мл
  • мляко - 200 мл напояване бисквитки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете 500 мл мляко в емайлирана тенджера, добавете 5 супени лъжици захар, ванилова захар и сложете на огъня. Варете, докато кипене.

Разбийте отделно 4 жълтъка, 10 супени лъжици захар и 6 супени лъжици брашно.

Разрежда се със 100 мл студено мляко и се кипва във врящото мляко. Когато получите необходимата плътност, свалете тенджерата от плота.

Загрейте 200 мл мляко и потопете квадратните бисквити. Подредете ги на дъното на тавата, нанесете половината от горещия пълнеж. След това сложете ред бисквитите, напоени с горещо мляко, върху него нанесете другата половина от горещия пълнеж. Завършете с ред бисквити, потопени в горещото мляко.

Оставете да се охлади добре. Разбийте белтъците на твърда смес, добавете 4 супени лъжици захар и разбъркайте с миксера, докато захарта и белтъците се смесят.

Нанесете сместа върху охладената обикновена бисквитена торта. Оставете в хладилника да се охлади.

Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на сръбска бисквитена торта със снежнобял крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: