Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско и червени чушки

Кавърма със свинско и червени чушки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7658198287
Кавърма със свинско и червени чушки
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
05/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кавърма за чудо и приказ си имаме тук"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1/2 кг
  • лук - 1 глава кромид
  • червени чушки - 3
  • чесън - 1 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • доматен сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският бут се нарязва на малки парчета, колкото за една хапка, и се запържва хубаво от всички страни в тиган с 1 с.л. зехтин.

Добавят се лукът и чушките, нарязани на полумесеци, заедно с 1/2 ч.ч. вода, захлупва се тигана с капак и се оставя да се готви на бавен огън, като от време на време се разбърква.

Когато водата изври и месото е готово, се добавят солта, кимионът, черният пипер и доматеният сок, объркан предварително със счукан чесън и захар.

Отново се оставя всичко да се готви до готовност на кавърмата.

Поднесете кавърмата със свинско и червени чушки топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: