Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от свинско с чушки и домати

Кавърма от свинско с чушки и домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Кавърма от свинско с чушки и домати
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г врат
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чушки - 5 бр. червени
  • лук - 4 глави
  • домати - 1 консерва (400 г) обелени, на кубчета
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки, лука на полумесеци, чушките на лентички, а чесъна на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете хапките месо, като разбърквате за около 2 мин. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с капак.

Пържете под капак, като разбърквате периодично, докато месото стане златисто или около 10 мин. Добавете лука и чушките, разбъркайте отново, за да се смесят продуктите и оставете да се задуши ястието под капак за още 10 мин.

Щом зеленчуците поомекнат, поръсете с червения пипер и разбъркайте кавърмата. Накрая добавете доматите, отново разбъркайте, намалете котлона и оставете ястието да се готви, докато течността се изпари и остане само на мазнина.

Вкусна кавърма от свинско с чушки и домати!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: