Начин на приготвяне
Почистете и нарежете месото на желаните от вас порционни парчета. Овкусете със сол и черен пипер.
Лукът и гъбите ги нарежете на полумесеци, а чушките - на шайбички. Скилидките чесън намачкайте и нарежете на ситно.
В дълбок тиган или тенджерка загрейте мазнина и добавяте зеленчуците да се задушат за няколко минути.
Добавете след кратко и свинското месо. Задушете всичко заедно за няколко минути, докато месото хване красива кафява коричка.
Поръсете с брашно и разбъркайте за кратко, след това добавете доматите и малко вода.
Овкусете с подправките и оставете така всичко да покъкри на слаб огън. За да не е кисела свинската кавърма, добавете малко захар или мед.
Свинското с гъби се готви до готовност на слаб огън.
По желание може да досготвите кавърмата със свинско месо, гъби и чушки във фурна.
Добър апетит!