Ризото с царевица и грах

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3621371
07/11/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и чушките. Сипваме ги заедно с начупения на розетки карфиол в дълбок тиган с нагорещен шарлан.

Добавяме и пресния джинджифил, който сме обелили и настъргали на ситно ренде, така че да отпаднат конците. Разбъркваме непрекъснато, след като прибавили и едно кубче зеленчуков бульон - натрошен, за да се разтвори по-лесно.

След малко сипваме измития ориз и го смесваме със зеленчуците. Наливаме горещата вода, поръсваме черен млян пипер и захлупваме. След 10-15 минути отхлупваме и разбъркваме заедно с царевицата, граха, на ситно нарязан пресен копър и хималайска сол на вкус (като имаме предвид, че зеленчуковия бульон също е солен).

Отново захлупваме и от време на време разбъркваме. И така, докато се свари оризът напълно - някъде още около 10-15 мин.

След като е готово ризото, го сипваме в дълбока купа с хубава форма, уплътняваме хубаво и обръщаме върху чинията, в която ще го поднесем и така ще е заело нейната форма - лесен и различен начин на поднасяне!

Украсяваме с пресен копър и сервираме ризотото с с царевица и грах, докато е топло.

Бързо и лесно вкусно ризото с царевица, грах и други зеленчуци, подходящ за обяд!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илиана Първанова
Привет! Всеки ден си приготвяме прясна храна за деня по 4 пъти на ден! От години не използваме хладилник, тъй като знаем за вредата му към храните, но и преди много години, когато имахме хладилник, не купувахме замразена храна. Вярваме в силата и свежестта на пресните продукти, а когато не им е сезона
- използваме консервирани в буркани - с радост отгледани в нашата градината!
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
07.11.2019 22:26
Пробвала съм и с готовите замразени мискове от магазина. По принцип с пресни зеленчуци, разбира се е по-добре, но също стана вкусно, и една идея по-бързо все пак
0
0