Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с гъби и грах

Ризото с гъби и грах

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Ризото с гъби и грах1 / 2
15/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ризото с гъби и грах - истинска наслада за сетивата!"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз арборио - 300 г
  • бульон - 1 л горещ (пилешки)
  • сол
  • гъби - 250 г
  • пармезан - 100 г настърган
  • грах - 100 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото заедно със зехтина.

Почистваме лука и чесъна, като чесъна пресоваме, а лука нарязваме на кубчета. Задушаваме за 5 минути.

Прибавяме ориза и 850 мл пилешки бульон и разбъркваме, като подправяме с черен пипер.

Оставяме да къкри за около 10 минути на тих огън. Прибавяме гъбите и разбъркваме.

Добавяме замразен грах, чушки, нарязани на ивички. Оставяме така за около 10 минути, подправяме със сол на вкус и ако е необходимо доливаме от останалия бульон.

Сервираме готовото ризото с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: