Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гречка с царевица и грах

Гречка с царевица и грах

ДениславаДенислава
Новак
7703716
Гречка с царевица и грах
Снимка: Денислава
1 / 3
13/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"10 минути готвене и имате цяло ястие от гречка с царевица и грах"

Необходими Продукти

  • гречка - 250 г
  • царевица - 1 бр. консерва /340 г/
  • грах - 1 бр. консерва /420 г/
  • соев сос - 9 с.л. тъмен
  • масло - около 90 г
  • пилешки бульон - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме добре гречката. След като сме я изчистили, измиваме гречката много добре с топла вода. /Аз я слагам в голяма цедка и я мия под течаща вода за около 1-2 минути, като я разбърквам с ръка, за да се измие добре./.

След това я накисваме в купа с топла вода за около 50 минути, докато набъбне добре. Щом е готова, я отцеждаме.

В тигана слагаме кравето масло да се загрее добре и внимателно изсипваме гречката.

Разбъркваме с дървена шпатула постоянно, за да не загори и я запържваме за около 1 - 2 минути. Добавяме соевия сос и енергично разбъркваме около 1 минута.

Добавяме пилешкият бульон и водата, след което добавяме сладката царевица и граха. Всичко се разбърква много добре.

Оставяме я на котлона още 5 минути, като непрестанно се разбърква, за да не загори гречката. Може да се консумира само така или да я поднесем като гарнитура.

Да Ви сладко!

Гречката с царевица и грах е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: