Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с грах и пармезан

Ризото с грах и пармезан

Ризото с грах и пармезан
Снимка: Христо Петров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Звучи толкова познато, но като добавиш и пармезан - става по-различно и вкусно"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. за ризото (Арборио)
  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • грах - 1/2 буркан или замрaзен грах
  • пармезан - 150 гр.
  • масло - 50 гр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете ориза и 3 ч.ч. от зеленчуковия бульон. Покрийте с алуминиево фолио и печете на 180 градуса около 45 минути или докато оризът стане al dente.

Извадете от фурната и добавете останалия бульон, виното, маслото, граха и пармезана. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Върнете отново във фурната за 10-15 минути.

Сервирайте топло с настърган отгоре пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: