Начин на приготвяне
1 ч.ч. = 200 мл
Разтопете маста и я оставете да се охлади.
Пресейте брашното и бакпулвера. Прибавете към тях всички продукти за тестото. Сиренето натрошете или настържете на едро ренде. Добре е да ползвате по-твърдо сирене.
Замесете средно меко тесто. Увийте го в стреч фолио и го поставете в хладилник за поне 30 минути, до един час.
Охладеното тесто разделете на две части. Разточете всяка на правоъгълник с дебелина около 0.3 - 0.5 см. Колкото по-тънко разточите тестото, толкова по-хрупкави ще станат соленките.
Смесете заделения жълтък с малко вода и намажете тестото. Поръсете с фино настърган пармезан или със семена по избор. Аз направих и от двете. Едната половина със семена, другата с пармезан.
С помощта на нож за рязане на пица разрежете на тънки ленти около 1 см.
Подредете соленките в тави, застлани с хартия за печене. Ще са ви необходими две тави като тези на фурната.
Печете соленките с пармезан и риган в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 20 минути, докато добият приятен загар.
След изпичане оставете соленките със сирене да се охладят напълно и след това ги съхранявайте в затворена кутия до 2-3 дни.
Добър апетит!