Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с риган и пармезан

Багети с риган и пармезан

DianaDiana
Чирак
61382831
Багети с риган и пармезан
Снимка: Diana
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Разкошни багети, към чиито вкус буквално ще се пристрастите"

Необходими Продукти

  • айран - 150 мл течност /обикновено си приготвям гъст айрян/
  • яйца - 1 бр. малко
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 ч.л. или зехтин /повече ми харесват с олио/
  • брашно - 250 г /и още около 1/2 ч.ч за доомесване/
  • самардала - 1/2 ч.л.
  • мая - 3/4 ч.л. суха
  • пармезан - 40 г настърган
  • риган - 1 ч.л.
  • за намазване
  • масло - 2 с.л. стопено
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • пармезан - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям тестото в машината за хляб. Ако нямате, може да омесите тестото на ръка.

Сложете продуктите в хлебопекарната в следния ред:

- леко разбитото яйце с течността и захарта;

- мазнината;

- половината количество брашно;

- самардалата;

- останалото брашно;

- маята.

Използвайте програма за приготвяне на тесто с втасване. Наблюдавайте тестото и ако се наложи, добавете брашно. При звуковия сигнал на машината прибавете пармезана и ригана.

Когато програмата приключи, ще имате втасало меко тесто, което разделете на четири равни части. От всяка оформете четири тънки багети.

Смесете маслото с млякото и намажете багетите, оваляйте ги в пармезан. С нож направете разрези по повърхността и оставете за 40 минути да втасат. Печете на 180 градуса около 30 минути или до готовност.

Ако обичате мек и ароматен хляб, непременно опитайте тези багети.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Обожавам ароматни хлебчета с всякакви билки и подправки и това е страхотно.
12.05.2016 12:07
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Аз слагам малко чубрица в тестото,защото стават много ароматни
01.03.2016 17:14
1
Покажи всички подкоментари
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Изглежда чудесно и вкусно!
01.03.2016 16:25
1
Покажи всички подкоментари