Начин на приготвяне
В купа смесваме млякото, което трябва да бъде леко затоплено със захарта и маята. Тази смес оставяме да престои около 15 минути.
В друга купа се смесва брашното със солта.
Прави се кладенче и добавяме зехтина и сместа с маята. Постепенно се добавя и водата, която трябва да бъде топла. Месим тестото и ако се налага, добавяме още брашно или вода. Тестото трябва да втаса около 40 минути.
В друг съд се смесват настъргания на ситно пармезан и ригана.
От тестото се оформят топки. Всяка топка се разточва и я поръсваме с пармезана и ригана. Отново си я оформяме на топче.
Готовите топки се редят в намазнена тава и отново престояват около 30 минути. Преди да сложим във фурната ароматните хлебчета, мажем с яйцата. Печем на 180 градуса за около 30 минути в предварително загрята фурна хлебчетата с пармезан и риган.
Поднасяме хлебчетата с пармезан, докато са още топли към вкусни ястия за обяд или вечеря. А защо не и за закуска!