Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с халва и шоколад

Бисквитена торта с халва и шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бисквитена торта с халва и шоколад
Снимка: Росица Петрова
2 / 8
08/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"От личен опит ви казваме, че домашната бисквитена торта е най-вкусна, а тази има и халва"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г
  • шоколад - 120 г
  • халва - 90 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 220 мл
  • захар - 2 - 3 с.л. (по желание)
  • лешници - 100 г
  • за глазура
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г (за настъргване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете прясното мляко, маслото и халвата, нарязана на дребни парченца. Ако обичате по-сладки десерти, добавете 2-3 с.л. захар.

Сложете на котлона, докато сместа заври и маслото и халвата се разтопят.

След това махнете от котлона и прибавете шоколада, начупен на парчета. Разбъркайте, докато и той се разтопи. Оставете крема да се охлади до стайна температура.

През това време запечете лешниците в сух тиган за 4-5 минути. След това ги нарежете или смелете в блендер.

В дълбока купа натрошете бисквитите на едри парчета. Прибавете запечените лешници и охладения крем и разбъркайте всичко добре.

Прехвърлете сместа във форма за торта със свалящ се борд (18-20 см). Заравнете с лъжица или шпатула и сложете в хладилник за 2 часа, за да стегне.

Смесете заквасената сметана с 2 с.л. захар и разбъркайте до пълното разтваряне на захарта. Залейте тортата и приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ.

На другия ден украсете с настърган шоколад и поднесете тази лесна и много вкусна бисквитена торта с халва и шоколад.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: