Начин на приготвяне
Смелете бисквитите, прибавете разтопеното масло, бъркайте, докато не станат лепкави и компактни.
Притиснете на дъното на форма с диаметър 22 см (поне 8 см висока) и сложете в хладилник да стегне, докато приготвите крема за бисквиената торта.
Крем:
Разтопете белия шоколад в микровълнова фурна няколко пъти по 30 секудни, като вадите и бъркате. Оставете 10 мин да се охлади.
В голяма купа на ръка разбийте крема сиренето с пудрата захар и прибавете разтопения шоколад, след което бъркайте добре, докато всичко не се смеси.
Отделно разбийте сладкарската сметана и я прибавете в крема.
Сипете лотус крема и разбъркайте леко, докато не останат шарки като мрамор.
Намажете крема върху блата и оставете за една нощ в хладилника.
Съветвам ви за тази уникална бисквитена торта да използвате шоколад, който бихте си купили за директна консумация.
Декорация:
Внимателно махнете обръча на тортата, заравнете с шпатула и залейте с разтопения лотус крем.
Може да оставите следи от шпатулата. Направете розички от сметаната и украсете шоколадовата бисквитена торта.
Тортата е готова.