Начин на приготвяне
В касерола сложете прясното мляко, маслото и халвата, нарязана на дребни парченца. Ако обичате по-сладки десерти, добавете 2-3 с.л. захар.
Сложете на котлона, докато сместа заври и маслото и халвата се разтопят.
След това махнете от котлона и прибавете шоколада, начупен на парчета. Разбъркайте, докато и той се разтопи. Оставете крема да се охлади до стайна температура.
През това време запечете лешниците в сух тиган за 4-5 минути. След това ги нарежете или смелете в блендер.
В дълбока купа натрошете бисквитите на едри парчета. Прибавете запечените лешници и охладения крем и разбъркайте всичко добре.
Прехвърлете сместа във форма за торта със свалящ се борд (18-20 см). Заравнете с лъжица или шпатула и сложете в хладилник за 2 часа, за да стегне.
Смесете заквасената сметана с 2 с.л. захар и разбъркайте до пълното разтваряне на захарта. Залейте тортата и приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ.
На другия ден украсете с настърган шоколад и поднесете тази лесна и много вкусна бисквитена торта с халва и шоколад.
Да ви е сладко!