Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони на фурна – класическа рецепта

Макарони на фурна – класическа рецепта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Макарони на фурна – класическа рецепта
Снимка: Анонимен
7 / 8
10/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Макароните на фурна от нашето детство - любима рецепта, която децата ви трябва да познават"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет (400 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 литра
  • сирене - 200 г
  • масло - 30 г
  • Заливка
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • прясно мляко - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте водата, добавете солта и олиото и оставете за заври. Във врящата вода сипете макароните и варите за 7-8 минути, като периодично разбърквате.

Прецедете макароните и ги поставете в тавичка, добавете нарязаното на парчета масло и натрошеното сирене, разбъркайте много добре.

За заливката в купа чукнете яйцата и добавете захарта и ванилията, разбъркайте.

На етапи прибавяйте прясното мляко и бъркате до еднородна смес или докато захарта се разтвори напълно.

Залейте макароните със сместа и леко и внимателно разбъркайте.

Поставете тавата в предварително нагрята на 220 °C фурна и печете до получаване на апетитна златисто кафява коричка - 20-30 мин, зависи от фурната.

Оставете макароните на фурна да се охладят напълно, нарежете на порции и сервирайте.

Това е любимата на всички ни класическа рецепта за макарони на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха много вкусни!
01.04.2024 13:13
Анонимен
Анонимен
Аз запекох макароните във фраера до златисто и тогава спазих рецептата .Получи се превъзходно .
12.03.2024 15:19
1
Анонимен
Анонимен
Ne bqh probval da sloja sirene predi , ne e kraino zle no predpochitam originalnata recepta.
Imah problem s 1litar mlqko trqbvashe da hvurlq blizo 500ml za da moje da q blizo 2 chasa
08.02.2024 14:39
1
Анонимен
Анонимен
Чудесен резултат, облизахме си пръстите? Първоначално се притесних, че млякото е твърде много и няма да стегне достатъчно, но с малко търпение всичко се получи прекрасно.
07.02.2024 18:31
Анонимен
Анонимен
Спазихме рецептата на100 процента и резултата беше впечатляващ.Всички ги харесаха.Отлично.
03.02.2024 10:01
Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Получиха се и станаха много вкусни . Благодаря Ви !
21.10.2023 18:37
Анонимен
Анонимен
Аз ги правя с 14 яйца и 2 литра мляко, 350 гр. макарони без сирене. Стават уникални.
27.08.2023 18:43
3
6
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Пресече се към 40тата минута
Може би млякото трябва да се свари предварително?
05.08.2023 23:49
2
Жени
Жени
Направих грешка и преварих макароните , но крайният резултат е задоволяващ. Ще повторя рецептата ,за да се уверя ,че отлична?
30.07.2023 10:56
3
2
Анонимен
Анонимен
Мразя такива рецепти, пишете поне приблизително колко се пече
05.06.2023 09:27
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
станаха чудни макарони, рецептата ни хареса и вече ни е в граха Любими
25.04.2023 12:17
1
Анонимен
Анонимен
Ако имах по добра фурна , щяха да са още по хубави . Благодаря Ви.
25.03.2023 17:22
Анонимен
Анонимен
Защо се слага сирене, нали са сладки макарони.
11.03.2023 16:25
6
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Чудни❤️
12.02.2023 19:16
Анонимен
Анонимен
Ами не са нито сладки, нито солени! Сложете или само сирене, но повече или само захар.
26.01.2023 12:54
5
1
Анонимен
Анонимен
Много благодаря!
26.01.2023 11:08
1
Анонимен
Анонимен
Можете ли да кажете като грамаж колко излиза и хранителната стойност на количеството
30.11.2022 20:18
4
Анонимен
Анонимен
Чудесни ??!
09.11.2022 14:17
2
Анонимен
Анонимен
???❤️❤️❤️???
05.10.2022 11:16
2
Людмила
Людмила
Чудесни и любими!
27.08.2022 21:00
1