Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Кремсупа с гъби и сметана

Кремсупа с гъби и сметана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кремсупа с гъби и сметана
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кремсупа за душата - с гъби, сметана и щипка любов"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • сметана - 200 мл
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - скилидка
  • зеленчуков бульон - 250 мл
  • черен пипер - щипка
  • пармезан - 30 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със загрят зехтин запържете за кратко наситения лук и скилидката чесън.

Добавете гъбите. Излейте зеленчуковия бульон, овкусете с щипка черен пипер.

Захлупете съда и гответе около 20 мин.

Отдръпнете гъбената супа от котлона. Пасирайте до гладкост. Прибавете сметаната и хомогенизирайте добре продуктите.

На парче хартия за печене насипете настърган пармезан на кръгове.

Сложете тавата в загрята фурна, докато се разтопи пармезанът. Изчакайте да се охлади пармезановата дантела и украсете кремсупата с гъби и сметана.

Поднесете вашата кремсупа веднага.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
какъв вид гъби изпозвахте - печурки, манатарки?
12.11.2019 22:51