Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с риба тон и маслини

Макарони на фурна с риба тон и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Макарони на фурна с риба тон и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Комбинирахме макарони на фурна и риба тон, резултатът впечатлява"

Необходими Продукти

  • макарони - 150 г тип ригатони
  • риба тон - 120 г от консерва
  • домати - 200 г
  • маслини - 50 г зелени, без костилка
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - шипка
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вряща вода сварете макароните според указанията на опаковката за време.

Прецедете ги и полейте с 1-2 с.л. зехтин. Объркайте добре.

В тиган загрейте кафяна чашка зехтин. Пуснете нарязаните на кубчета домати, две супени лъжици доматен концентрат, овкусете с щипка сол, щипка черен пипер, добавете нарязаните на половинки маслини и рибата тон.

Захлупете съда и гответе около 10 мин. Отнемете съда от котлона.

В голяма купа изсипете сварените макарони, добавете сварения сос и две супени лъжици настърган пармезан. Объркайте добре.

Застелете форма 16 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.

Изсипете пастата и подравнете. Поръсете с настърган пармезан.

Изпечете макароните на фурна на 180°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Изпечените макарони на фурна с риба тон и маслини прехвърлете в чиния и сервирайте веднага!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: