Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Цели картофи на фурна с риба тон

Цели картофи на фурна с риба тон

Цели картофи на фурна с риба тон
Снимка: Християна Ставрева
1 / 2
26/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
4
"Цели картофи на фурна с риба тон - супер бързи за приготвяне и супер вкусни за хапване"

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 консерва на парченца
  • доматено пюре - 1/2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сушен лук - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - ~7 бр. мити
  • гъбен бульон - 1 бр.
  • червено вино - 1 ракиена чаша
  • захар - 1 ч.л.
  • олио
  • картофено пюре - 1 пакет за сгъстител
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За моите цели картофи на фурна с риба тон в една тенджера с вода слагаме да се варят картофите и моркова.

В кана с малко вода разтваряме гъбения бульон.

В купичка слагаме туната, доматено пюре, малко от бульона, червения и черния пипер и смесваме.

Нарязваме и добавяме лука в тиган под капак, след като започне доста да бълбука, махаме капака и го пържим, докато малко омекне, след това добавяме захар и виното, когато алкохолът се изпари, добавяме останалия бульон и рибата. Готвим на средно слаб котлон, като добавяме гореща вода при необходимост, трябва да е леко течна смес.

Вадим сварените картофи (не ги преварявайте), добре ги намазнете в тава и добавете съвсем малко вода, сложете ги на 180°С за около 50 мин, обръщайте ги от време на време, след като е останало само олиото.

Смачкаме моркова на паста и го добавяме в соса.

Когато можем да смачкаме лука с дървена лъжица, значи сосът е готов. Добавяме картофеното пюре на прах, докато сосът стане на паста.

Вадим печените картофи, изрязваме като хлебче за хотдог, слагаме сместа от туна между картофите.

Ядем пълнения картоф, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: