Начин на приготвяне
В подсолена вряща вода сварете макароните според указанията на опаковката за време.
Прецедете ги и полейте с 1-2 с.л. зехтин. Объркайте добре.
В тиган загрейте кафяна чашка зехтин. Пуснете нарязаните на кубчета домати, две супени лъжици доматен концентрат, овкусете с щипка сол, щипка черен пипер, добавете нарязаните на половинки маслини и рибата тон.
Захлупете съда и гответе около 10 мин. Отнемете съда от котлона.
В голяма купа изсипете сварените макарони, добавете сварения сос и две супени лъжици настърган пармезан. Объркайте добре.
Застелете форма 16 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене.
Изсипете пастата и подравнете. Поръсете с настърган пармезан.
Изпечете макароните на фурна на 180°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.
Изпечените макарони на фурна с риба тон и маслини прехвърлете в чиния и сервирайте веднага!
Да ви е сладко!