Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза със зехтин и рукола

Домашна майонеза със зехтин и рукола

Домашна майонеза със зехтин и рукола
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"За тази домашна майонеза си заслужава да оставим кантара в мазето"

Необходими Продукти

  • зехтин - 150 мл
  • яйца - 1 бр. домашно
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. прясно изцеден
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна, на вкус
  • балсамов оцет - 1 ч.л. бял
  • рукола - няколко листенца бейби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във висока специализирана купа за пасатор или стъклен буркан сипваме зехтина.

От огромно значение е за цвета, вкуса и аромата яйцето да е домашно и прясно! Прибавяме го към зехтина, подправяме с хималайска сол на вкус, сипваме прясно изцедения лимонов сок и бялата балсамова подправка за салати и готвене / балсамов оцет.

Потапяме пасатора в съда и пасираме 20-30 секунди до достигане на желаната консистенция. Много е важно да пасираме с изтеглящо движение отдолу нагоре!

Поднасяме домашната мйонеза в глинена купичка или сосиера.

Украсена домашна майонеза със зехтин с листенца бейби рукола!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: