Белгийска бисквитена торта

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Белгийска бисквитена торта
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Не обръщайте внимание на шоколада, бисквитите са някъде там, но за да ги намерите трябва да си хапнете цяло парче торта, едва ли ще бъде проблем"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г или шоколадова глазура
  • масло - 20 г
  • пудинг - 2 опаковки, Dr. Oetker с белгийски шоколад
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • кафе - 2 ч.л. инстантно
  • бисквити - 2 пакета, какаови, Роден край
  • бонбони - кръгли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се форма за торта с подвижни стени и диаметър 24 см.

Наредете един ред от бисквитите и попълнете дупките. Направете пудинга според инструкциите на производителя. Сипете двете пликчета пудинг в купа.

Сипете около 12 с.л. прясно мляко, захарта и инстантното кафе. Разбъркайте хубаво, за да се разтвори захарта.

Кипнете млякото. Сипете сместа за пудинга и бъркайте, докато се сгъсти. Сипете половината от пудинга върху подредените бисквити. Изчакайте 10 мин., за да стегне малко и подредете втория слой бисквити.

Сипете и останалия пудинг. Изравнете, колкото е възможно. Изчакайте малко да се охлади и приберете в хладилника. След около час разтопете шоколада с маслото в микровълнова печка или на водна баня, като разбърквате и залейте бисквитената торта.

Подредете бонбоните за украса и приберете готовата белгийска бисквитена торта в хладилника за около 2 часа, докато се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: