Карамелизирана райска ябълка

16/11/2019
Приготвяне7 мин.
Готвене10 мин.
Общо17 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо961
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • райска ябълка - 4 бр.
  • вода - 150 мл
  • канела - 1 бр. пръчка
  • карамфил - 2 бр.
  • кафява захар - 80 г
  • ром - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете райската ябълка. Разрежете я през средата, а след това всяко парче на две. Сложете ги в тиган.

Налейте водата, ром. Сложете захарта, канелата и карамфила. Изчакайте да заври и бъркайте от време на време.

Щом водата започне да извира и остане с малко течност, намалете котлона и изчакайте да се карамелизира.

Не бъркайте много, за да не се разкашкат парчетата райска ябълка. Извадете и сервирайте карамелизираната райска ябълка. Може да се консумира, както топла, така и студена.

Чудесен плодов десерт!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар