Начин на приготвяне
Когато е Коледа, имаме толкова много ястия да приготвяме, този вкусен и лесен шоколадов крем е едно прекрасно предложение за коледната ни трапеза.
Предлагам ви този крем в два варианта с черен шоколад и какао. Това е постен десерт с прекрасен вкус. Може да удвоите количеството продукти!
Обелете райските ябълки.
Поставете райските ябълки в блендера и пасирайте, докато получите гладък крем.
Добавете захарта към крема от райска ябълка и разбъркайте.
Нарежете на едро шоколада.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна.
Разтопяване на шоколада на водна баня: Това е класическият метод за топене на шоколад, който бабите са използвали и който всички знаем.
Разчупете тъмния, млечния или белия шоколад и го сложете в купа.
Уверете се, че вода се е загряла добре, поставете купата с нарязания на ситно шоколад, така че топлината да се разпространи бавно през купата и да започва да топли шоколада.
Внимателно разбъркайте, така че шоколадът да се разтопи напълно.
Не забравяйте, че купата никога не трябва да докосва врящата вода на тенджерата, а само да е близо до топлината.
Добавете разтопения тъмен шоколад към пасираната райска ябълка, като разбърквате с шпатула, за да смесите съставките до хомогенен крем. Напълнете вашите чашки с готовият крем и след като изстине кремът, го украсете с разбита сметана. Можете и без сметана, разбира се!
Вашият крем с райска ябълка и шоколад е готов, можете да го сервирате в чашки или да го използвате като пълнеж за пайове.
Съвети и варианти:
По-добре, ако райските ябълки са със стайна температура, така че добавянето на разтопения шоколад няма да го охлади твърде бързо.
Вместо шоколад можете да добавите 40 грама какао и 20 грама брашно и да готвите сместа на много слаб огън в продължение на 5 минути, докато започне да се уплътнява.
Ако искате, можете да използвате тръстикова захар или пудра захар. Да ви е сладко!