Шоколадово суфле с течен център Линд

18/11/2019
"На нас ни потекоха лигите само като прочетохме заглавието, за вас не знаем - но и как няма, все пак става дума за шоколадово суфле с течен център Линд и топка сладолед към него, ей така за разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене8 мин.
Общо38 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 015
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • шоколадови бонбони - 8 до 10 бр. Линд*
  • черен шоколад - 200 г /70 - 80% какао/
  • масло - 220 г (190 за сместа + 30 за намазване на формичките)
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 270 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 50 г
  • пудра захар - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Нарежете шоколада на дребно и го добавете към маслото.

2. Разтопете ги на водна баня (докато приготвят другите неща, шоколадът не трябва да изстива).

3. Разбийте захарта заедно с яйцата до леко побеляване (кремообразна текстура).

4. Към вече разбитите яйца се прибавя постепенно шоколад (разбъркайте добре), след това добавете брашното и какаото.

Хубаво е сместа да е по гъста (ако се е получила по рядка, добавете 1-2 щипки брашно и разбийте с миксер).

5. Намаслете 8 формички (аз използвах формички за крем карамел) отвътре може да сложите щипка какао, преди да запълните формичката.

Напълнете до половина формичките. Сложете по 1 шоколадов бонбон (за предпочитане бели - шоколадовото суфле става по красиво, като се смесят двата шоколада) и напълнете почти догоре.

6. Загрейте фурната на 220 градуса

7. Печете суфлетата 7-8 минути

8. Шоколадовото суфле с течен център Линд се поднася топло, може да добавите топка ванилов сладолед и да украсите с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар