Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Домашно шоколадово суфле

Домашно шоколадово суфле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Домашно шоколадово суфле1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Добро утро! Знаете ли, че само за 30 минути можете да си приготвите тези домашни кексчета суфленца с твърда какаова коричка и течен център"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • захар - 140 г
  • брашно - 40 г
  • яйца - 4 броя
  • ванилия - 1 шушулка, остъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона на водна баня разтопете шоколада, маслото и захарта, като добавите и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Бъркайте до хомогенност и оставете да се охлади.

Яйцата, разбити предварително с вилица, добавете към изстиналата шоколадова смес. Финално объркайте до хомогенност с брашното.

Добре намазнете и поръсете с брашно купички за крем карамел. Напълнете ги с шоколадовата смес и ги сложете във фризер за 1 час преди печенето.

След това домашното шоколадово суфле се изпича в предварително загрята фурна на 220 градуса само за 10-12 минути максимум.

Трябва да се получи суфле с твърда обвивка и течна хомогенна вътрешност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
520
46
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Жанета Атанасова
Жанета Атанасова
Много сполучлива рецепта! Няколко път го правя и винаги чудесен резултат!
28.01.2018 12:58
1
2
Ивелина
Ивелина
Здравейте,няма ли вероятност капачките да се спукат от рязката промяна на температурата,от фризера във горещата фурна?
06.03.2016 17:46
9
1
Nikoleta
Nikoleta
Два пъти вече го правя и се получава много вкусно. Поздравления за рецептата, пропорциите са много точни.
25.03.2014 18:40
4
2
Янулка
Янулка
Любимият десерт на семейството! сладолед-задължително,плодове-карамелизирани или обвити в шоколад!Няма по перфектен десерт!
21.01.2014 20:56
9
нели
нели
Това беше първата рецепта за шоколадово суфле, която прочетох! Направих всичко по рецептата и резултата беше точно каквото ядох в скъп ресторант. Благодаря!
05.01.2014 18:44
5
7
Delfina
Delfina
Много е вкусно и със сладолед :)
14.09.2013 15:10
4
4
Руми Мортон
Руми Мортон
Подобно суфле правя от 15 години и винаги става успешно. От опит установих, че е по-добре яйцата да се разбият много добре, за да стане течният шоколад в суфлето по-приятен. А ако го гарнирате с добре обелени резенчета карамелизиран портокал - това е върхът
14.09.2013 11:27
8
3