Ябълков кекс с кисело мляко

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
493
6k
1k
1k
3
17/11/2019
"Този страхотен ябълков кекс с удоволствие можем да кажем, че попада в списъка ни рецепти за душата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 939
  • Преглеждания за месеца1252
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на половин лимон. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар и объркайте. В голяма купа счупете яйцата, добавете кафявата захар и разбийте с миксер до пухкав крем.

Изсипете киселото мляко. В купа смесете брашното, канелата, ванилията и щипка сол. Към течната смес прибавете на порции сухата, като бъркате с дървена лъжица. Сложете парчетата ябълки.

Хомогенизирайте добре кексовата смес. Намажете с краве масло кръгла форма за кекс. Посипете с галета, излишната изтръскайте. Изсипете сместа. Изпечете кекса на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш обърнете върху решетка и поръсете с пудра захар. Ябълковият кекс с кисело мляко трябва да се охлади напълно и тогава да се нареже.

Да ви е сладко!

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
12.04.2020 16:59
Пропуснала съм да го напиша, но обикновено бакпулвера отива при брашното!
1
0
Ivaylo Ivanov
Ivaylo Ivanov
12.04.2020 16:30
Добре де. Никъде не пише къде отива бакпулвера.
0
0