Селски катми

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Селски катми2 / 9
17/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Знаете ли тайната на вкусните катми? Вижте я тук от нашите баби"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г краве, може и свинска мас
  • мая - 15 г за хляб
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладката вода и постепенно започнете да добавяте към нея брашното и яйцата, които трябва да са предварително разбити със захарта и солта.

Оставете сместа на топло за 30 минути, за да втаса. С помощта изливайте от сместа върху нагорещения и намазнен сач. Пекат се от двете страни до порозовяване.

Всяка готова катма мажем с масло или мас, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Тайната е в сача!
18.06.2022 23:09
Веска
Веска
Какво му е на селското и какви са градските катми?
20.07.2013 14:08
10