Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Болярски катми

Болярски катми

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Болярски катми1 / 2
18/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Не знаем защо са ги кръстили болярски, но е факт, че са божествено вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • вода - 250 г
  • брашно - 400 г
  • сода - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко. Яйцата се разбиват. Добавят се киселото мляко, водата, солта, захарта и постепенно се сипва от брашното, до получаване на тесто, с гъстота на боза.

Катмите се изпичат на сач или тиган, като след това се намазват с масло. Поднасят се с мед, сирене или сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
44
30
20
10
Дай твоята оценка: