Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Орехов дресинг

Орехов дресинг

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Орехов дресинг7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Орехов дресинг - вашата малка тайна за овкусяване на салати"

Необходими Продукти

  • орехи - 50 г
  • зехтин - 80 мл
  • оцет - 20 мл ябълков
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна, или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дресинга, който приготвяме за нашите салати, понякога зависи и крайният вкус, който ще придобият те. Затова и ако овкусим с добре подбран и приготвен дресинг, ще направим специална салатата дори и състояща се от най-обикновени продукти.

Тази рецепта ви предоставя именно един такъв специален и много вкусен орехов дресинг.

Приготвянето му е бързо и лесно и сами ще се убедите в това.

Орехите се смилат, като в зависимост от предпочитанията ви или вида салата, който ще овкусявате, може да смелите на много ситно или на по- едри парченца.

Налива се зехтинът и двата вида оцет. Балсамовият може да пропуснете, аз го добавям понякога за цвят и лека сладникава нотка. Белият балсамов оцет също е добра опция и може да измести изцяло ябълковия.

Слага се сол на вкус и хубаво се разбърква.

Добре е ореховият дресинг да престои поне час, преди да бъде използван, но в случай че бързате не е проблем да овкусите с него своята салата и на момента.

От тези продукти ще имате достатъчно за 1 голяма салата или поне две порции.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: