Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Домашна къпана баница

Домашна къпана баница

Домашна къпана баница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
21/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Рецепта от бащиното огнище - къпана баница, толкова мека, топла, вкусна"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - около 500 г
  • за плънката
  • краве сирене
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от яйцата, солта и брашното.

Разделете на 10 броя равни по големина топки.

Всяка топка разточете на много тънък лист с диаметър на тигана, в който ще я печете.

В широка тенджера затоплете вода. Вземете една кора и я пуснете във врящата вода за една минута.

Налейте в купа студена вода. Извадете кората от топлата вода и я шокирайте в студената.

Извадете и я сложете на дъното на широк тиган, който предварително сте намазали с краве масло.

Поръсете с малко сирене и разтопено краве масло. Вземете втора кора и повторете процедурата.

Постъпете по същия начин и с останалите кори за къпана баница до изчерпване на количествата, като на последната кора вместо разтопено масло сложите цели парчета.

Включете котлона на слаба степен и изпечете баницата от двете страни.

При обръщане на къпаната баница си помагате с голяма чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Благодаря, така е! Малко е трудоемка, но си заслужава!:))
04.10.2020 18:47
1
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Вълшебна баница!
04.10.2020 16:54
1