Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от яйцата, солта и брашното.
Разделете на 10 броя равни по големина топки.
Всяка топка разточете на много тънък лист с диаметър на тигана, в който ще я печете.
В широка тенджера затоплете вода. Вземете една кора и я пуснете във врящата вода за една минута.
Налейте в купа студена вода. Извадете кората от топлата вода и я шокирайте в студената.
Извадете и я сложете на дъното на широк тиган, който предварително сте намазали с краве масло.
Поръсете с малко сирене и разтопено краве масло. Вземете втора кора и повторете процедурата.
Постъпете по същия начин и с останалите кори за къпана баница до изчерпване на количествата, като на последната кора вместо разтопено масло сложите цели парчета.
Включете котлона на слаба степен и изпечете баницата от двете страни.
При обръщане на къпаната баница си помагате с голяма чиния.
Коментари